Klik hieronder op de links voor andere pagina's over de reis naar Japan.
 Ingeloot  Voorbereiding  Reisgenoten Programma Berichtjes Lisse-Actueel Eerste Dag Tweede Dag

Derde Dag

Vierde Dag

Vijfde Dag

Zesde Dag

Zevende Dag

Achtste Dag

Negende Dag

Tiende Dag

Elfde Dag

Twaalfde Dag

Dertiende Dag

Veertiende Dag

       
               

 

DE VOORBEREIDING VOOR DE REIS NAAR TONAMI CITY (JAPAN)

 

De voorbereiding van deze reis begon met een uitnodiging door de Burgemeester van Lisse, Mevrouw C. Langelaar, op het gemeentehuis. Op het gemeentehuis waren de 5 mede leerlingen aanwezig met ouders, de twee begeleiders, woordvoerder van de gemeente Lisse, de Burgemeester van Lisse, afgevaardigden van het Fioretticollege en de leerlingen welke in 2001 naar Japan zijn gegaan.

Er werd het een en ander uitgelegd over de cultuur van de Japanners en over de streek waar de leerlingen naar toe gaan. De leerlingen welke twee jaar geleden naar Japan zijn geweest vertelden leuke verhalen en anekdotes en toonden fotoalbums.
Een diapresentatie leerde ons meer kennen over Japan en hoe de reis zou gaan verlopen. Deze avond zijn we in elk geval veel wijzer geworden en maakten we ook kennis met de medereizigers.

Er werden enkele afspraken gemaakt wat betreft het aanschaffen van Japanse Yens, het dragen van officiële kleding en het aanschaffen van souvenirs welke uitgedeeld moeten worden bij de gastgezinnen en op de scholen welke bezocht gaan worden.

De kleding welke bij officiële gelegenheden gedragen moet worden moest geregeld worden. Men verwacht dat er een kostuum gedragen wordt door de leerlingen. Op de Japanse scholen dragen alle leerlingen een kostuum. Het leek ons wel leuk om in plaats van een deftig kostuum een klederdracht te dragen bij een officiële gelegenheid.

Zondag 13 april werd er dus naar Volendam gereden om bij het Volendammer museum kleding te halen. Deze kleding werd geheel belangeloos beschikbaar gesteld door het Volendammer museum. Zo zullen de Nederlanders dus straks in Volendamse klederdracht de officiële gelegenheden bezoeken.

Verder moesten er heel wat souvenirs worden aangeschaft. Japanners zijn gek op cadeautjes. Er werden dus heeft wat  spulletjes gekocht want Jimmy zal bij twee verschillende gastgezinnen verblijven en het is gebruikelijk dat alle gezinsleden worden voorzien van cadeautjes. Het gezin bestaat meestal niet alleen uit ouders en kinderen maar ook de grootouders wonen dikwijls bij het gezin in. Voor iedereen moet er dus iets zijn. Ook zal Jimmy en zijn reisgenoten een school bezoeken en ook daar is het gebruikelijk om cadeautjes uit te delen.

De gebruikelijk souvenirs heeft hij nu. Klompjes al sleutelhanger, kaarsjes als tulpjes, petjes, linialen, gummetjes, pennen, spaarpotjes, modelvliegtuigen. Kortom aan iedereen is gedacht.

De koffer is bijna helemaal vol met cadeautjes en dan moeten de kleren er ook nog bij.

Het paspoort is geregeld en de ziekte SARS is geen beletsel om de reis te annuleren. Indien er ook maar enige twijfel zou zijn dat het niet verantwoord was om te gaan zou de reis geannuleerd worden. Die twijfel is er dus niet en gaat Jimmy op 22 april de lucht in naar het Verre Oosten. Het land van de rijzende zon.